Inštitut Prevent? Moram priznati, da za ta inštitut še nisem poprej nikoli slišala, dokler mi ga ni predstavil stari znanec. Prijatelj iz osnovne šole, ki je se prav tako ukvarja z gostinstvom (no, pa recimo da je konkurenca 😊) mi je nekega dne navdušeno razlagal o svoji novi oglaševalski priložnosti. Pojasnjeval mi je, kako je našel novo promocijsko nišo in sicer v promoviranju svoje restavracije kot ekološke. Naj bi gostje veliko dali na to. Pa še nekaj je razlagal o tem, kako so mu poleg pozelenitve omogočili neko super tehnološko, eko, skratka ohoho napravo za čiščenje, ki mu je popolnoma znižala stroške.

No, neka nova zelena tržna niša me ni tako zanimala, čeprav sem že velikokrat slišala, da se »zeleno« dan danes zelo dobro prodaja. Ampak znižanje stroškov in samega časa čiščenja, to pa mi je vzbudilo zanimanje, tako da sem začela raziskovati o Inštitutu Prevent in o njihovih rešitvah.

Že naslednji teden sem poslala povpraševanje po storitvi Inštituta Prevent. Dogovorili smo se za sestanek v roku 10 dni. No kmalu sem tudi ugotovila zakaj so v Inštitutu tako zaposleni in cenjeni, saj so mi kasneje tako rekoč prvovrstno izpopolnili poslovni model. Glede na svojevrstno rešitev, ki so mi jo omogočili, sklepam da morajo biti tako zaželeni, da sem zdaj iskreno celo presenečena da so prišli tako hitro!
Na predstavitveni sestanek je prišel izjemno simpatičen fant Andrej, ki me je popeljal v svet rešitve Inštituta Prevent in mi odprl oči glede resnične dodane vrednosti zelenega certificiranja.
Cena storitve se mi je zdela malenkost visoka, potem pa sem naredila izračun prihranka na stroških in se odločila, da grem v korak s časom ter se popolnoma prepustim celoviti rešitvi Inštituta Prevent. V naslednjih dneh so prišli izobrazit mojo čistilko glede rokovanja z napravo in nas tudi uradno ekološko certificirali.

Po dveh tednih sem dokončno doumela kaj mi je skušal prijatelj navdušeno razložiti. Ne samo, da mi je njihov tehnološki čistilni aparat znižal stroške, kar je bil moj primarni razlog za nakup, z njim je čistilka uspela očistiti stvari, ki si v sanjah nisem predstavljala da se jih da očistiti. In to kako hitro!

Začelo mi je postajati tudi jasno, kaj je mislil prijatelj z novo ekološko tržno nišo. Vedno bolj sem opažala kako gostom pomeni da smo po novem ekološki. In to certificirano ekološki!

Dejansko sem s svojo novo promocijo restavracije kot ekološke odkrila novo tržno nišo, za katero so bili gostje dejansko pripravljeni plačati več.