Koža je ogledalo duše, in dobro počutje v svoji koži je temelj za zdrav videz.
Ohranjanju mladostnega videza in zdrave kože lahko pomagamo z zdravim življenjskim slogom, ustrezno prehrano ter dodatki, ki dokazano pozitivno vplivajo na naravne procese v telesu in upočasnijo staranje kože.
Če imate težave s suho kožo ali lasmi, je kvaliteta vaše vode lahko temu vzrok. Zaradi visoke vsebnosti mineralov, vaša koža po prhanju postane prevlečena s kovinskimi ioni, saj jih milo ne more izprati.
Netopni minerali v vodi preprečujejo milu, da bi se penilo, kar zmanjšuje njegovo učinkovitost pri izpiranju nečistoč z naše kože. To ima posledično vpliv tudi na naše zdravje. Uporaba mehke vode za prhanje je način, s katerim lahko prispevate k zdravju.
Drugi razlog lahko predstavlja klor. Klor vsi poznamo, je ena najpogostejših kemikalij z močnim vonjem. Najpogosteje ga uporabljamo za razkuževanje vode in bazenov, saj ubije vse bakterije in druge žive organizme. Čeprav naj bi bila klorirana voda varna za pitje in kopanje, pa vedno več strokovnjakov in zdravnikov opozarja, da ima dolgoročna izpostavljenost klorirani vodi nevarne stranske učinke.
Pretirano klorirana voda je zlahka genotoksična, kar pomeni, da poškoduje človeški DNK in povzroči okvare ploda. To se pogosteje zgodi v kloriranih bazenih kot pri pitni vodi. Poleg tega pa klor povzroča tudi astmo in razne alergije, motnje in slabo cirkulacijo srca in ožilja. Kljub temu klor še vedno množično uporabljamo.

Dolgoročna izpostavljenost naj bi vplivala na dihalne poti, kri, srce in imunski sistem človeka. Vdihavanje hlapov klora (med prhanjem) je običajno veliko bolj škodljivo od izpostavljenosti tekočemu kloru. Klor namreč takoj poškoduje vse celice, ki se jih dotakne. Vdihavanje klora razdraži kožo, pljuča, grlo in telesne celice, dolgoročno pa lahko privede do nabiranja vode v pljučih.
Negativen vpliv klora se najbolj kaže na naši koži, saj poškoduje povrhnjico in s tem pospešuje proces staranja.
Staranje je naraven proces, ko se celice začnejo vedno počasneje obnavljati. Starejše celice delujejo slabše kot mlajše, hkrati pa se v nekaterih organih po 40. letu starosti celice sploh ne obnavljajo ali pa se njihova produkcija močno zmanjša. Zaradi degeneracije kolagenskih vlaken in elastina koža z leti izgublja elastičnost in postaja vedno tanjša, bolj suha, bolj zgubana in pigmentirana, pa tudi bolj nagnjena k poškodbam in modricam.
Ključni in temeljni gradnik sijočega videza kože je kolagen – količina kolagena v telesu odloča o tem, ali bo vaša koža napeta, elastična in mladostna ali povešena, zgubana in brez energije. Če telesu pomagamo z vnosi kolagena, ki ga samo žal ne more več proizvesti v zadostni količini, pripomoremo k temu, da bo podoba v ogledalu pravi sijoči in vitalni jaz.
Za zadostno proizvodnjo kolagena naše telo potrebuje veliko točno določenih aminokislin in pa vitamina C, ki igra ključno vlogo pri njegovem tvorjenju. Kolagenski peptidi in vitamin C so gradniki, iz katerih telo samo gradi nov kolagen.
Kolagen ni samo glavna beljakovina našega telesa, ampak tudi glavna beljakovina v koži. Predstavlja okoli 80 odstotkov kože, če odvzamemo vodo.
Prav tako koži zagotavlja tonus in odpornost. Gube se pojavijo, ko naš kolagen, elastin in hialuronska kislina začnejo propadati. Posledično koža izgublja prožnost, elastičnost in volumen. Kolagen za kožo je ključni dejavnik, ki lahko zaustavi ta proces.
Zakaj je vnos kolagena v naše telo pomemben?
  • prispeva k elastičnosti kože,
  • izboljšuje videz globokih gub,
  • spodbuja mlajši videz kože,
  • odpravlja utrujen videz,
  • izboljšuje gladkost kože,
  • izboljšuje vlažnost kože.
Ker sta kolagen in vitamin C sta nerazdružljiv par pri tvorbi lastnega kolagena v telesu,  sta v kombinaciji oba dodana v nov tehnični vložek Therapy Showerja, kjer skupaj še bolj intenzivno negujeta vašo kožo.

Waters Therapy Shower presega obstoječi koncept tuširanja in predstavlja novo dimenzijo funkcionalnosti za zdravje posameznikovega organizma. Odstranjuje ostanke klora in zagotavlja čisto vodo iz Vašega vodnega zajetja! 💧
Therapy Shower ohranja čvrsto kožo, sijoče lase in zdravo lasišče, saj z novim tehničnim vložkom, ki je zadolžen tudi za odstranjevanje klora in vodnega kamna, v vodo dodaja kolagen in vitamin C. Ta se med prhanjem, ko se pore kože odprejo, učinkovito absorbirata, s tem pa preprečujeta staranje kože in nastajanje gub. Več o produktu si lahko preberete tukaj.

Naj vam bo telo hvaležno.