Zaradi onesnaženja zraka vsako leto umre 800 tisoč Evropejcev.
Onesnažen zrak velja za najpomembnejši javno zdravstveni problem povezan z onesnaževanjem okolja. Predstavlja tveganje za zdravje, ki se mu vsaj v urbanem okolju praktično ni možno izogniti.
Študija nemških raziskovalcev je pokazala, da so človeška življenja zaradi onesnaženja zraka v povprečju krajša za skoraj tri leta.
Pandemija onesnaženja zraka, ki so jo poimenovali, povzroči za 8,8 milijona predčasnih smrti letno. Kot so dodali, onesnaženost zraka predstavlja večje tveganje za javno zdravje kot kajenje.
Raziskave so že v preteklosti pokazale, da je izpostavljenost onesnaženemu zraku precej zvišala tveganje za smrt zaradi bolezni sars, ki se je pojavila leta 2013 (spada v skupino koronavirusov.)
V študiji, ki so jo izpeljali na oddelku za javno zdravje medicinske fakultete Harvard, so analizirali onesnaženost in smrti zaradi novega koronavirusa v tri tisoč ameriških okrožjih do 4. aprila, zajeli so 98 odstotkov populacije. Odkrili so, da je povečanje onesnaženosti s trdimi delci PM2.5 za le 1 μg/m3 povezano s 15-odstotnim povečanjem smrtnosti zaradi bolezni covid-19.
Že do zdaj je bilo znano, da majhno povečanje izpostavljenosti trdnim delcem v zraku v od 15 do 20 letih poveča smrtnost zaradi različnih bolezni. Nova raziskava pa kaže, da je to povečanje pri obolelih za covid-19 kar dvajsetkrat večje.
Običajno smo mnenja, da je onesnažen zrak nekaj, s čimer se srečujemo zunaj. V notranjih prostorih je ta težava nevidna, zato se je večinoma ne zavedamo, različne raziskave pa so pokazale, da je zrak v notranjosti lahko bistveno bolj onesnažen, kot je zunanji zrak.
Na kakovost zraka v prostoru vplivajo številne snovi. V zraku v stavbah lahko najdemo več kot 900 različnih škodljivih snovi.
Predstavljajte si izdelek, ki bi lahko v vaš dom in v vaše življenje prinesel svež zrak. Tehnologijo Airocide čistilnika zraka je razvila NASA in je uvrščena na seznam FDA.
Uniči skoraj vse organske delce, ne glede na to, kako majhni so, od virusov in plinov, hlapnih organskih spojin do cvetnega prahu, pršic in prhljaja hišnih ljubljenčkov.
Je med najcenejšimi sistemi za čiščenja zraka, ki vrhunsko odstranjuje hlapljive organske spojine, kemične pline in viruse.
Učinkovit je pri razkrajanju in popolni oksidaciji delcev vseh velikosti, vključno s tobačnim dimom, cvetnim in hišnim prahom, plini, vonjavami, hlapnimi organskimi spojinami, pa tudi živimi biološkimi sestavinami, kot so spore plesni, bakterije in virusi.
Je zelena in energetsko učinkovita tehnologija, obdelan zrak pri prvem prehodu izstopa kot 99,999 % svež zrak brez patogenov. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) je potrdila, Airocide je tehnologija, ki deluje.Več informacij o produktu si lahko ogledate na povezavi www.airocide.eu , za vas pa smo dosegljivi tudi na e-mail naslovu info@institutprevent.si ali na telefonu 030305443.