Masaža, savna, bazen. Sproščanje in dobro počutje, nekaj kar nam vsem pričara nasmeh na obraz. Oziroma skoraj vsem. Je namreč kar nekaj ljudi, ki najprej pomislijo na čistočo in šele nato na zabavo in sproščanje. Posledično ne marajo bazenov, gredo redko v savno in vedno vprašajo, če je bila masažna miza očiščena, preden se uležejo nanjo.

Zaposleni v wellness centrih in toplicah se s tem srečujejo dnevno in skrbijo za čistočo prostorov po svojih najboljših močeh. Kljub temu to pogosto ni dovolj, če pri tem ne uporabijo prave opreme. Z gobami, krpami, sesalci in metlami je možno očistiti veliko, a ne vse, saj slednje ne doseže prav vsake špranje in kota.

Tu pridejo v igro termični čistilci, ki prostorsko niso omejeni, saj lahko paro razpršijo skoraj povsod in očistijo še tako nedostopne površine. V tem članku bomo pogledali nekaj primerov tovrstnih površin, ki zadevajo wellness centre in toplice, najprej pa poglejmo osnoven nabor stvari, ki jih lahko čistimo s termičnim čistilcem EV3000i:

 • klopi
 • kopalne kadi
 • lesene površine
 • notranjost in zunanjost vozil
 • oblazinjeno pohištvo
 • okna
 • stole
 • tla
 • tuše
 • umivalnike
 • stranišča
 • in drugo

Ploščice

Bazeni, saloni, savne, tuši in vsaka kopalnica so polni ploščic. Te je možno očistiti s krpami, metlami in vodnimi čistilci, ampak samo, če so ploščice na tleh. Tiste na stenah je težje očistiti, sploh, če so bolj okrasne narave in manjše. V tem primeru vsebujejo skoraj več “fuge” oziroma prostora med ploščicami kot pa keramike in si lahko predstavljamo, da je te težje očistiti kot pa same ploščice.

EV3000i izvrstno opravi to nalogo, kar lahko vidite v naslednjem video posnetku:

Oblazinjene površine

S termičnim čistilcem EV3000i je možno očistiti oblazinjene površine kot so masažna miza, sedežna garnitura, stoli in ležalniki. Proizvaja namreč suho paro, ki vsebuje zgolj 5% do 10% vlage in ne zmoči teh površin. Na njih se sicer nabere plast pare, a izgine v manj kot petih minutah.

Lesene površine

Les v savnah zdrži tako visoko temperaturo kot visoko vlago. Dobro je, če ga tudi čistimo na tak način. EV vodo segreje na 170°C in proizvede vročo paro, ki s pomočjo termične krpe nase povleče umazanijo ter tako očisti leseno površino. Z njim je možno čistiti tudi leseno pohištvo in parket. Suha para ga namreč ne bo zmočila.

Fitnes

V sklopu wellness centrov se velikokrat nahaja tudi fitnes studio, kjer lahko gradiš svojo postavo in greš potem direktno na masažo ali v savno. Težava s fitnesom oz. specifično s čiščenjem vadbenih naprav je, da vsebujejo veliko špranj, kotov, manjših in večjih sestavnih delov. Vse te je potrebno očistiti, a jih je s krpo težko, če ne celo nemogoče doseči. Termični čistilec tu pride zelo prav kot lahko vidite v naslednjem posnetku:

Frizerstvo

Popolni center razvajanja pa seveda ne bi bil popoln, če nima lastnega frizerskega studia. Kot moški, ki piše tele vrstice, se mi zdi, da s to izjavo malo pretiravam. Po drugi strani pa bo ogromno žensk reklo, da ta izjava drži kot pribita. V obeh primerih ostaja dejstvo, da morajo frizerstva vsak dan očistiti vse pripomočke in jih čim hitreje pripraviti na naslednji delovni dan.

Tudi tu je EV3000i v veliko pomoč, saj je z njim možno očistiti in razkužiti tako škarje, glavnike kot plašče in ostale pripomočke. Deluje namreč na dovolj visoki temperaturi, da uniči bakterije, gljive, plesni in viruse (vključujoč COVID-19).

Seveda ni nujno, da se kaj od tega znajde na navedenih pripomočkih, a kdor obišče frizerski studio, kjer čistijo in razkužujejo s termičnim čistilcem EV3000i, se lahko mirno usede na stol in sproščeno prepusti svoji frizerki.

Kot lahko vidite je z napravo EV3000i možno očistiti ogromno površin in je idealen pripomoček za vsak wellness center, toplice in vsa podjetja, ki želijo svojim strankam omogočiti dobro počutje, višji nivo varnosti in zdrav način preživljanja prostega časa. V kolikor vas zanima več, si lahko naslednje preberete prednosti termičnega čistilca EV3000i.