Čiščenje pečice je naporno opravilo. Od človeka zahteva določeno moč v rokah in dobro mero drgnenja. Četudi namesto navadnih čistil uporabimo sodo bikarbono ali kaj podobnega, se drgnenju ne bomo izognili. To nekako še sprejmemo, a težava je, da včasih tudi neizmerna količina drgnenja ne zadošča, da bi pečico povrnili v njeno prvotno čisto stanje.

Morda je komu od vas vseeno, če doma nima čiste pečice, a tega ugodja nima vsakdo. Restavracije, šolske kuhinje, hotelske kuhinje in vsa gostinstva morajo dosegati določene standarde čistoče in higiene. Ne morejo si privoščiti površnosti, saj lahko to negativno vpliva na zdravje strank in posledično na poslovanje podjetja.

Takrat je najboljša rešitev uporaba termičnega čistilca. Med najkakovsotnejšimi je EV3000i, ki odlično očisti pečico. Kar naredi je, da vodo segreje na 170°C, iz nje ustvari suho paro, ki vsebuje med 5% in 10% vlage, jo potem pod visokim pritiskom prši v umazanijo, to zmehča in odstrani.

Zgodba enega naših prodajnih zastopnikov lepo ponazori to stopnjo čistoče.

Pred kratkim je naredil demonstracijo termičnega čistilca na domu starejšega para. Gospod in gospa sta bila oba že v letih, a še vedno lepo skrbela za svoj dom. Redno sta čistila tudi pečico oziroma jo je čistil gospod, saj gospa ni videla več najbolje.

Sodelavec je med drugim demonstriral delovanje čistilca tudi na pečici. Gospa med demonstracijo ni pokazala posebnega navdušenja, a kasneje je pečico potipala… in ni mogla verjeti, kako čista je. Nekaj minut zatem se je že odločila, da napravo kupi. Razlog pa je bil, da želi svojemu možu olajšati delo.

To ni osamljen primer, ko se nekdo trudi, a ne more očistiti pečice tako kot bi jo želel. Dober primer—ki je meni blizu—je moja babi, ki nima več toliko moči v rokah kot včasih in ne more opraviti tistih opravil, ki zahtevajo močan prijem.

Slednje seveda ne vpliva na ljudi, ki delajo v gostinstvu in morajo redno čistiti pečice. Vsi so namreč veliko mlajši in večina brez težav zdrgne zadevo. Kljub temu pa pride po celem dnevu ročnega dela v kuhinji do utrujenosti in drgnenje pečice je zadnja stvar, ki si jo nekdo takrat želi.

EV3000i naredi to opravilo neprimerljivo lažje, sploh če se ga uporablja redno, da nikoli ne pride do debelejših oblog umazanije v pečici (še ena zgodba taistega sodelavca, a o tej raje ne 😅).

Obenem je z njim možno pečico očistiti tudi veliko hitreje, da o pridobitvi na zdravju niti ne govorimo. EV3000i za svoje delovanje potrebuje samo vodo in v pečico ne vnaša nobenih strupenih snovi. Če namreč čistite s standardnimi čistili, ste lahko prepričani, da jih nekaj pride tudi v hrano, čeprav ste pečico po čiščenju večkrat pobrisali z mokro krpo.

How to clean your oven with EV 3000i

👉No chemicals, no fumes, no rubber gloves, no long self-cleaning cycles that heat up the whole #kitchen and use tons of electricity. EV 3000i melts through even the worst baked-on, caked-on greasy spills with ease. ✨ #SteamCleaner #OnlyWater

Objavil/a EV-International dne Petek, 10. januar 2020

Termični čistilec EV3000i vam torej omogoči najlažji, hiter in zdrav način čiščenja, več o njegovih prednostih pa si lahko preberite v tem članku. Pečica namreč ni edina stvar, ki jo je možno čistiti z njim.